perlukan anda :)

Monday, August 30, 2010

MERDEKA ! MERDEKA !


salam ,

mood raye k mood merdeka korg ni ? haha . baik ckp cpt . jjur2 . sri mood merdeka laaa sbb thn ni x bole rye . PMR ! :DD
first of all . nk say salam kmerdekaan buat semua rakyat malaysia n wargnegara malaysia :DD
tak ksah la anda kt luar ngara anda ttap rakyat malaysia :D
ok , saya bangga dgn malaysia sbb ape . mari share info yg sri dapat . malaysia adlah ngara yg 37 the best drpd 100 buah ngara yg laen . wau ! syabas ~ sri suke sgt . bangga la anda dgn keadaan di malaysia ni . bkn nye mnjtuhkn maruah malaysia . mcm org ni . try la lihat video bongok die tuu .



dgr khabar . org ni kne buang krakytan nye . tpi bg sri . baik bnuh je . kalau die dduk ngare laen . die buat mcm ni kt ngre org laen . sme jek . phm ? sri pun dh ckp belit2 :D
tak pelah . korg jgn jdik mcm ni ye . tu kire nye x bersyukur ...

ok , terppena dengan tema thn ni . 1Malaysia menjana tranformasi .


ngee ~ kekalkn semangat 1Malaysia yaa . kt mne anda brade . kekalkn ! jangan ssekali lupa :D

click " LIKE " n comment2 yaa :D

p/s : semasa search gmbr 1Malaysia kt encik google . kluar gmbr artis bogel2 . knpe ?? haha .
mngurang phala je . aishh ~~

Friday, August 27, 2010

surat berantai ? rantai emas , zhulian ?? :D


statement kejam ! haha ..

salam ,
srijuju kembali dan trus kembali . ahaha . rkan blogger sehat ? sri feels unwell la . huk3 . ok2 .
back to de title as usual :)

pernah dpt surat berantai ? zaman moden masa kini mane ade surat berantai lagi . kan? tpi .. jangan trpedaye . kalau kne tu . ish . ati2 meyh . sri pun nk prcye ssah sikit la . tpi , tgk filem2 yg ada unsur srat berantai ni menakutkan jugak . ok , rkan blogger trsyg tau ke surat berantai ni ape .
tak tahu ? meyh . sri habaq ! :D
DEFINISI BAGI SURAT BERANTAI IALAH . SURAT YG DI HANTAR OLEH ORG MISTERI KPD SI MANGSA . DH SURAT TU TRLIS . ALA2 . KNE SHARE2 LA SURAT NI PD ORG LAEN . KALAU TIDAK . HIDUP ANDA SUSAH OR WHTEVER LA .
suda pham ? ok . a few days ni , sri dpt sms . sms ni bnyi cm ni ;)
sri ambk last je eh .

" sebarkan msg nie kpd 15 org rkan anda yg lain . skdr 15 sen utk Allah . jika tidak . 2 , 3 ari akn datang anda akan dpt musibah "
sri , sbnar dh byk kali dpt msg2 mcm ni . tpi , ignore je . sbb tah btol k tidak . kdang2 kdekut kredit :P bknnye ape . tah la , xkn laa dsbbkan ni dpt musibah . kdang2 ayt die tu . mndpt musibah ! haishh . trpkir blek , hdop ni .. pnuh dgn dgaan sbb x buat bnde alah ni k . haha . kkdang gak , sri just antr 1 msg je pd org laen . sbb ati ni ragu2 . haha .. korg , prnah dpt ke sms ke surat berntai ni ?? mari share ..
tapi ! ni trpulang pd stiap individu utk pcye ke tak . kan ? bg sri . kalau ade bkti yg sahih . sri pcye kot . tpi , xd lah prcye spnuh ati .. ok ? :D

INI CONTOH SURAT BERANTAI

Assalamualaikum. Ini adalah surat wasiat dari penjaga makam Nabi Muhammad S.A.W. iaitu Sheikh Ahmad (Saudi Arabia) Pada suatu malam ketika hamba membaca Al-Quran di makam Rasulullah S.A.W. selepas membaca lalu hamba tertidur dalam tidur hamba bermimpi di datangi Rasulullah S.A.W. lalu bersabda kepada hamba dalam 60,000 orang yang meninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun matinya dalam keadaan yang beriman.

a) Isteri tidak mendengar suami
b) Orang kaya tidak lagi bertimbang rasa kepada orang miskin
c) Orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan. Oleh itu wahai Sheikh Ahmad hendaklah kamu menyebarkan kepada orang Islam yakni supaya membuat kebajikan kerana hari penghabisan (Qiamat) akan tiba di masa bintang terbit dari langit. Sesudah itu pintu matahari akan turun di atas kepala. Pesanan Hamba ini
a) BERSELAWATLAH kepada junjungan Nabi kita Muhammad S.A.W.

b) BERTAUBATLAH Dengan segera sementara pintu taubat masih terbuka.
c) BERSEMBAHYANGLAH Kamu sebelum kamu disembahyangkan
d) BERZAKATLAH Jangan tinggalkan
e) JANGAN MENDERHAKA KEPADA KEDUA IBU BAPA Hormatilah mereka.

f) MENUNAIKAN FARDU HAJI Bila berkemampuan.

UNTUK MAKLUMAT


1) Seorang saudagar dari Bombay telah menerima surat ini dan beliau telah mencetak sebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepada orang lain. Dia kemudiannya dianugerahi oleh Allah dengan mendapat keuntungan yang besar dalam perniagaannya. Seorang hamba Allah telah menerima surat ini tetapi tidak mengindahkannya dan menganggap wasiat ini palsu. Maka selang beberapa hari kemudian anaknya meninggal dunia.

2) Tan Sri Ghazali Jawi, Bekas Menteri Besar Perak secara tidak langsung dipecat dari jawatannya kerana apabila menerima wasiat ini beliau terlupa mencetak sebanyak 20 salinan untuk disebarkan kepada orang lain tetapi beliau tidak menyedari kesilapannya lalu beliau mencetak semula wasiat ini dan terus mengirimkannya kepada orang lain dan selang beberapa hari kemudian beliau telah dilantik menjadi Menteri Kabinet Perdana Menteri.

3. Pada tahun 1977 Tun Dato' Mustafa bekas Ketua Menteri Sabah menerima surat ini kemudian mengarahkan setiausahanya mencetak sebanyak 20 salinan dan menghantar kepada orang lain maka selang beberapa hari kemudian dia telah mendapat hadiah pertama dari loteri Kebajikan Masyarakat Timur.

4. Zulfikar Ali Bhuto telah menerima wasiat ini dan tidak percaya akan kebenarannya dan menganggap palsu lalu dibuangkan kedalam tong sampah. Seminggu kemudian beliau telah dijatuhkan hukuman pancung sampai mati.
5. Di Terengganu, seorang pekerja bengkel kenderaan telah menerima wasiat ini dari pengirim yang tidak dikenali yang datangnya dari Perak. Lalu beliau membuat cetakan sebanyak 20 salinan seperti yang dituntut. Alhamdulillah dia dianugerahkan oleh Allah seorang gadis yang berakhlak mulia sepertimana yang dituntut oleh Islam. Baginya anugerah Allah ini paling agung dan tidak ada bandingnya.
6. Di Terengganu juga, seorang hamba Allah telah menerima wasiat ini dari orang yang tidak dikenali lalu beliau tidak mengindahkannya. Beliau mengatakan yang ianya bohong belaka dan sengaja diada-adakan untuk menakut-nakutkan orang yang membacanya. Beberapa hari kemudian dia telah mendapat penyakit yang ganjil dan penderitaannya amat menyedihkan. Setelah 3 minggu mendapat rawatan rapi di hospital, penyakitnya masih disimpannya lalu menyuruh sepupunya mencetak 20 salinan dan diedarkan kepada orang lain. Seminggu kemudian barulah beliau sembuh sehingga sekarang.
sekian , trime kseh .
click " LIKE " kt post ni yaa . n comment laa :D

Saturday, August 21, 2010

saudara baru islam harus dibela ..



salam ,

hallo semua pembaca blog srijuju ! ngeee . bertemu kembali . walaupun penat , slepas pulang dri kem motivasi . namun diri ku sudaa rindu pada blog ini :) semasa brade di kem ituu . the last activty ialah pergi ke rumah org yg kurang brkemampuan utk mmberi sumbangan . ok , sy pnye group serta kakak, kakak fasi pun mnjlnkan tugas . walaupun , susah mncri rumah . kami ttap harungi nya jua . hehe . alhmdulilah , kami dpat keluarga yg dlu bragama kristian skrng sudah mnjadi islam. sri bangga trsgt2 dgn mkcik tu . knpe ? hmm . mari sini . sri cerita .

ok , kebanyakkn saudara islam nie .. mcm kurang trbela . msyarakat krang prihatin ttg ksukaran saudara baru kita ni . mcm mkcik yang sri jumpe . die crite sume ksukrn nya . dari mule smpai skrng . mkcik nie , ckp .. die bkn msuk islam bkn sbb kawin . tpi , mse dlu .. die bce semua bku ttg islam . jiwa dia tenang katanya . tpi , kkecewaan srie pd " bekas" suami die la . knpe x harungi hidup brsme2 . knpe x bertanggungjwb .. kita perlu mmberi kpercayaan pd org yg bkn islam yg laen . bhawe islam ajaran yang sesungguhnya " BENAR " ! sri x slahkn bkas suami mkcik nie . tpi , mnusia2 yg laen juga . knpe x brtanggungjwb utk membimbing saudaara baru kita nie . knape ? knape ? argh ! sukar nya , sri maseh belum dpt jwapan yg sbenar nya . anda tahu ? bg la pndpt ok ? .. urmm ..

kate kakak fasi , srie tye la ttg nie . n , sri tye knpe org bkn islam sukar trtarik dgn islam . kemungkinan ! mereka kurang fham tentang ajaran ISLAM . knpe ? sbb mereka trlalu taksub dengan agama mereka . agme mereka lebih maju katanya . dari hal kewangan skit pun , mereka sudaa mnghntr prtolongan . tpi , sri tetap berpegang teguh . ajaran ISLAM itu 1 ajaran yg BENAR ! tidak ada rasa penipuan dlm semua perkara .

bace la ayat al-quran . kita tidak sangke . ape yg trjadi di muka bumi Allah nie . sume suda trcatat di dlm al-quran . bertapa agung nya kuasa Allah . al-quran.. 14oo taahun dhulu . kjadian yg brlaku . sudah trbntang luas di ayt2 al-quran itu sendri . tpi , kita cuma mlas utk mmmbce trjemhn nye . kan ? * ngaku saje la * :P
sri pun bgitu , trlalu leka dengan dunia . smpai akhrt pun , trkdang lupa . cuma , smnjak pulang dri kem nie , urmm . trase dri nie . tidak ckup amal ibadah nya . ingatlah wahai rakan2 ku .


amal ibadah yang membawa kita ke syurga yg kekal abadi , bukan harta benda yg di bwa ke akhrt !!!

sekian , trime kaseh ! :D
bela la saudara baru kita . pimpin dia , agar dia boleh pimpin kita di alam yg kekal abadi di suatu hari nti .
insyaAllah ;)


JANGAN JADI MANUSIA YANG KDEKUT ILMU ;)

sila click " LIKE " utk bersama sri ,
membela saudara baru islam kita ! :D
sekian , trima kaseh . :)

sekadar kenangan ! :D
trime kaseh kakak2 fasi serta sahabar baru sri :)


Friday, August 20, 2010

guru harus dibela .



salam ,

jumpa lagi . hehe . cik srijuju tak segan2 mengupdte blog . eceh , pdhl lame gak x post new entry :)
as usual , back to the title . makhluk zaman nie , sememang sudaa melampaui batas . tidak ade sikap hormat-menghormati antr 1 sama lain . bukan niat nk mngutuk , tpi itu la kenyataan nya .
sri sbagai peljar jugak merasai kehangatan title ni . hehe .

video
sedikit video , kurang asam btol pelajar ni !


pelajar jugak , menjadi2 . sikap kurang ajar . se-olah2 sudah sebati dlm dri . knpe ini trjdi ? dengan guru boleh brbuat dmikian ape tah lagi dgn ibubapa . sekadar andaian bhawe . sikap pelajar d skolah , sama dgn skap di rumah . dlu , ibubapa saya , mengsyorkan utk gru memarahi , merotan jika sri tidak membuat kerja skolah yg diberikan . asalkan kata parents trchenta ,

"jangan smpai anak saya patah2 sudaa "

pelajar yg kurang pandai , menyalahkan guru . guru mengajar tidak betul la , guru mengajar cara yang lama , guru x sporting , guru mngajar boring ataupun trlalu srius . itu la kata2 pelajar skrng. membuat soal slidik , dri rkan2 sy sndri . ini , jwpn mreka bg . tpi knpe ? sri hnye pelik mmikirkan . guru mngajar supaya ank murid nye fham . dan , USAHA pelajar itu sendiri perlu memandaikan diri ., bak kata pepatah . USAHA TANGGAN KEJAYAAN ! kenapa guru dslahkan . sri hnye trlalu simpati pd guru . cemuhan dari ibubapa pelajar , atau pun pelajar itu sendri . se-olah2 . gru tidak ade maruah dri . pekerjaan guru sebagai pendidik sudaa cukup mulia . knpe perlu dicemuh dengan prktaan sbegitu .

manusia ! tukar perspektif anda itu ! jangan jadi org yg negatif . setiap manusia ade keslhn trsendri , jgn lihat keslhn gru itu jika kali pertme anda mliht nya . dont judge a book by it cover !
x semua , gru akn buat kslhn yg berulang kali . sri prcye , gru akn berubah jika ad kslhn !


that it ! BELA guru anda .

click " LIKE" kt post nie yaa ! trima kaseh :D





Thursday, August 19, 2010

alahai manusia yang kejam .


salam ,

2 , 3 hari ini . srie banyak melihat video kekejaman manusia zaman ini . kenapa ini boleh berlaku ?selitkan sebentar , soalan peperiksaan percubaan pmr tahun ini jugak keluar . soaln demekian .
knape ? sebab tiada sifat ar-rahim dlm diri . ar-rahim bermaksud penyayang . kekejaman manusia , membuat sesuka hati sama ada pada manusia atau pun haiwan sendri .

  1. sila tekan sini utk melihat kekejaman mnusia trhadap haiwan !
  2. anda lagi . sila tekan ini !

1 .membuat dging burger dgn keadaan sbegitu , sungguh kejam mnusia ini . kalau malas skali pun , sembelih la dlu haiwan tuu . jangan la msok kn hidup2 . tidak rase kejam ke diri anda . srie sgt kcewe dgn skap mnusia ini . knpe ? tegar nya dperlaku sbegitu . cuba kalau anda , kne mcm tu .haiwan ade prasaan jgk . biarlan , di akhrt sana . haiwan2 ini .. mmbuat blsn trhdp dri anda whai manusia yg kejam .
2 . bkn stakat lelaki yg kejam . mlhn wanita jugaa . si pembunuh kejam tu pntas di masuk neraka jahanam ! ! mmbunuh dgn sngaje . video ke-2 srie x tgk . trlampau ngeri . melihat dpan nye shaje . sudaa tahu , brkaitan haiwan dan mnusia durjana yg snggop mmbnuh si mahkluk kecil ituu . subhanallah !


gmbr diatas , post srie di facebook , rasa tidak puas hati . ikutkan hati ingin bom shaja manusia yang kejam nie . kalau srie punya kuase ! akan ku hapuskan sgala mnusia durjana ini .
video mnusia kejam trhdap mnusia . lihat ini .

video

pelajar muda skrng pun sudaa mula , mengasari wanita . memang tidak sanggup melihat wanita ditampar , terajang . lagi kan di pijak2 . astagfirullahhalazim !
sedikt respon dari sahabat di facebook ;)



video kekejman mnusia lagi !

masih tidak fham , prempuan dperlakukan sbegitu dgn tiada peri kemanusiaan , knape msti kejam ? zalim ? ..

tidak usah mngutuk kekejaman ISRAEL ! kalau diri anda sndri kejam !

isreal itu sendri , sudaa dsfatkan utk mnjdik kejam ! berketurunan firaun ! adkh anda brketurunan firaun jugak ! israel dayus . israel babi . semua kate2 keji utk israel dilemparkan dari semua manusia yg prihatin . tpi ? pnah kah israel tahu , yg kita mlemparkan kata2 ituu . kalau dia tahu skali pun , malah dia berbangga , kita mlemparkan kata2 bgitu . knape ? sbb dia tahu , yg die mmpunyai kuasa ! bodoh sungguh ! kaum israel sndri .. bangga , kerna knon2 nya , mreka lah yg brkuasa di bumi Allah ini . astagfirullahalazim ! riak nya mereka , takbur nya . ingat la , Allah boleh tarik bila2 masa shaja yg ada pd kita . msyarakat israel sndri , tlah menghuni PALESTIN , sbanyk 93% . malu nya sy kalau sy trdri drpd glongan itu . knpe ? sbb mereka mngambil bkn hak mreka . malu sy ! ! dsar muka tembok si israel itu , bodoh ! mngambil bnda yg bkn hak mereka .

my dream ! utk mnghapuskan manusia2 kejam ini . mahu bersama sy ? sila click like di post ini .
sekian , terima kasih !

Tuesday, August 17, 2010

kanak-kanak hilang :(


NAME : WAN NUR FADHILAH ANUM BT WAN BUDIMAN
AGE : 7 YEARS OLD
LAST SEE AT : SEKOLAH AGAMA BERSEPADU (SRAB), JOHOR TOWN
TIME : 5 PM
MISSING DATE : 13/08/2010
CLOTHES : SCHOOL UNIFORM, BROWN BAG & SMALL PINK BAG
REFER TO SCHOOL GUARD, HE SAW THIS GIRL ENTER A PROTON ISWARA IN WHITE COLOUR


Regards,
Daniel Leyong
Personal Assistant
Lima Bintang Logistics Sdn Bhd
PTD 41365, Jalan Idaman 3/2,
Senai Industrial Park, Taman Desa Idaman,
81400 Senai Johor, Malaysia

Tel:+607-5987687 Ext:124
Fax:+607-5990570
H/P:+6012-7813117

Email :daniel@lblgh.com
Web : www.lblgh.com

ISO 9001 :2000 Certified Company : SG08/01991


harap anda yg tahu , sila bagi kerjasama pada pihak atsn yaaa . kes ini semakin berleluasa . mahukah anda melihat . adik , anak , atau pun rakan kita ini mnjadi mangsa manusia yang kejam di luar sana ? saya tidak tega . harap , post saya ini di beritahu pada org laen yaa . share sama orang lain . saya izinkan ;)

marah betul kalalu orang kejam ngn binatang nie !

salam ,
wah ! emo laa srie skrng nie . aih ! srie tak bole tgk bile manusia buat kejam ngn binatang , bongek ! xd prasaan ke . ade 1 video srie lihat . org tuu , die pjak2 kpale haiwan nie . pkul2 . eaa .! nak je bom orang tuu .!

nak tengok ? sila berani kan diri .:(

Sunday, August 15, 2010

lari dari tajuk kejap :D

terima kasih encik LUKMAN :D . my ehem . haha . * joke , joke *
best friends srie :D

Bagi siapa sahaja yang menerima award ni,
diwajibkan memberikan/tag kepada 5 org lg.

Selepas itu, si penerima award mesti meletakkan,
link link berikut di blog/artikel masing masing (kat entri tau).


Monster Boo
Mimiey
Lilis Ayuni
Lukman
♥ sri juju


* Sebelum korang letak link link di atas,
padamkan dulu link yang berada di no 1,
kemudian semua link yang tinggal di naikkan 1 level.
Contoh, link no 2 menjadi no 1, link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya.
Selepas itu, masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5..ok? faham kan..
Tapi korang semua kena jujur dan adil ya dalam menjalankannya.
Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan,
kesemua mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan,
kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul, maka jumlah backlink yang dapat ialah :

Posisi 5 : Jumlah backlink =5
Posisi 4 : Jumlah baclink = 25
Posisi 3 : Jumlah backlink = 125
Posisi 2 : Jumlah backlink = 625
Posisi 1 : Jumlah backlink = 3,125


* Menurut info dari SEO (Search Engine Optimation) ramai blogger telah mendapat 1,923,125 backlink dan, keuntungannya, blog korang akan mendapat trafik tambahan,
apalagi jika ada orang mengklik klik ke blog korang kn.


* Selain mengeratkan persahabatan antara blogger,
award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang.


Who's the lucky 5 ?

obses terhadap artis hukumnya ?

salam ,

trus maju mengepost entry :D , srie tinggalkan entry kerana takut bz kerana pelajaran . masa yang ada perlu di manfaatkan . sedikit sebanyak entry2 yang ade . membantu anda dlm kehdiupan seharian ;) insyaAllah :)

ok , back to the title . zaman serba moden ini kebanyakan artis menjadi idola . trmasuk la srie , idola srie . HELIZA HELMI ! hukum meminati artis2 nie , tidak salah . tpi , kite jangan terlalu TAKSUB dengan idola2 anda ini . trlalu obses . meminati artis sebab die popular , sebab die handsome / cntik . tidak memberi faedah ape2 . kalau bgitu , jdik kan nabi kita sebagai idola . itu lebih baik rasa nya .

tapi ade yang mengsyorkan :-

dinasihatkan adalah terlebih baik agar meminati orang alim atau ulama memandangkan mereka adalah pewaris para nabi

ini hak individu :) , meminati artis sebab yang berfaedah . srie rase tak salah . tpi , kite jangan lupa para nabi , Allah :) mereka lebih agung untuk di jadikan idola :)

kita bole pikir mana baik mana jahat perbuatan kita untk meminati artis tuu . minat dri segi ape ? bak kate pepatah ;)

ada mata pandang...
ada otak pikir...

ade msalah ? sila comment dan
click " LIKE " yaa di post ini :)

Saturday, August 14, 2010

mata berkedip-kedip dengan sendiri :)

salam ,

cik srijuju kembali . ok , entry kali ini . seperti title di atas . pernah rasa keadaan sedemikian ? oh ye , ade orang kate . bila berlaku mata berkedip dengan sendiri nya . ade yang percaya mungkin something akan berlaku . ade jugak kate ade orang yang rindu . haha . keadaan sebegini banyak salah faham nya . dari unsur islam . memang tidak ade petanda sedemikian . tapi , kalau dari kajian saintifik . insyaAllah , bole memahamkan diri anda semua .

Dari segi saintifiknya, pergerakan hujung mata tu dipanggil "fasciculation". Ia bermaksud pergerakan luar kawalan beberapa fiber otot tertentu, atau dalam kes cik/encik ohbanana ini, otot kelopak mata.

"Pergerakan" itu biasanya dalam bentuk denyutan, dan tak semestinya terjadi pada mata sahaja. Mungkin di antara kita pernah merasai, sama ada di kelopak mata, mahupun di pipi, di ekor mulut, kening dsb.

Ini kerana secara biasanya, keadaan ini bukanlah keadaan yang berpenyakit serius. Keadaan ini dinamakan "benign fasciculation syndrome"

Antara penyebab yang paling utama:

  • - Kekurangan vitamin dan mineral, terutamanya Magnesium.
  • - Kekurangan air dalam badan (dehydration)
  • - Kepenatan melampau (exhaustion)
  • - Bahan makanan (caffeine di dalam kopi)
  • - Bahan kimia di tempat kerja (benzene, baja organic dll)
  • - Ubat-ubatan tertentu (inhaler asma, dll)

Pun begitu, sekiranya keadaan ini benar-benar mengganggu dan/atau diiringi oleh simtom-simtom lain seperti sakit, kebas dsb, adalah sangat disyorkan untuk berjumpa doktor atau doktor pakar. Pakar yang boleh membantu dalam situasi ini adalah pakar neurologi ;)

bagi mengelakkan ini terjadi kita boleh :
  • meningkatkan sumber Magnesium sama ada berbentuk vitamin/supplement tambahan mahupun makan lebih banyak sayuran hijau.
  • dinasihatkan agar menjauhi rokok dan kopi, atau bahan-bahan yang dirasakan mungkin menjadi penyebab.
  • Elakkan dari menjadi terlalu penat, secara fizikal mahupun mental, dan amalkan minum banyak air.
kita perlu dibezakan ya antara "fasciculation" dengan satu lagi keadaan, dipanggil "tics".

  1. Tics, melibatkan keseluruhan otot yang berkaitan. Fasciculation pula, hanya melibatkan beberapa fiber sahaja dari keseluruhan otot tersebut.
  2. Manakala kalau hanya melibatkan hujung kelopak mata, atau lebih tepat kita sebut sebagai "berdenyut-denyut", itu adalah fasciculations.

Walaubagaimanapun, dari segi klinikalnya, srie rasa takde beza sangat kot. Especially untuk laymen. Huhu. Tak kisahlah tics atau fasciculations, jikalau mengganggu sangat atau diiringi dengan tanda2 lain seperti sakit, kebas dsb, sila rujuk doktor ye.

Friday, August 13, 2010

bila manusia menghina orang yang berpuasa .

salam ,

alamak . sistem pemarahan saya sedang meledak-ledak nie . kalau dlu saya bole bersabar dengan sikap seorg perempuan yang menghina tanah air saya . sekarng ! no more . marah saya sudah tidak ada limit . skrang nie , melibatkan tentang ISLAM . agama saya . baru tadie , saya dapat tahu , ade seorg hamba Allah . sedang menghina orang yang berpuase . anda bole ke sini . utk melihat ~


kalau anda tidak suka utk berpuase , itu urusan anda dengan Allah . atau pun , anda memang bukan orang islam . kafir ! org kafir di laknat oleh Allah . kalao anda nk jdik mcm itu . sila kan !
tapi nak ckp . FUCK ! FUCK ! kat org yg berpuase nie . wht the hell ! anda tidak layak utk di panggil manusia . manusia mcm nie , hanya mncri publisiti murahan ! utk mmbangkitkan namanya !

Tuesday, August 10, 2010

alamak !

salam ,

hallo rakan2 blogger di kasihi . haha . srie amat rindu dengan anda sekalin . waahh seminggu lebih tak update blog . gara2 PEPERIKSAAN PERCUBAAN PMR sedang srie jalani nya . skrng ? dah tidak jalani . ahah . sudaa abes paper . alhamdulilah :D lega ati nie . korg2 yang belum abes paper . haa ! bace buku tuu . asyik on9 saje . hehe . ok2 , esok insyaAllah .. srie mule menulis topic2 yang hangat diperkatakan sekarng . ape die ? tunggu la esok . malam nie srie bz sikit . melayan karenah tutttt ! ahaha .

besok , sudaa mula berpuase bukan ? yeahh , selamat menyambut bulan ramadhan yang agung ini . puase penuh tau ! ;) AHAHA .. sembahyang teraawih tuu . kalau ade mase , pegi laa , jgn lepas berbuka . trus terbongkang kt depan tv . tidur berdengkur2 . aishh ! tak baek bgitu yaa . bulan puase nie laa , bulan yang kite boleh kumpul pahala sebanyak-banyak nya . kan ? so .. usahe kan laa . yang penting ikhlas nak buat sesuatu kerja ituu :D

ok2 . jumpe next entry yaaa
daaaaaaaa ~

ShoutMix chat widget
Design ByBudakNakal